Welkom bij Volleyteam Doskom


Over Volleyteam Doskom

DOSKOM Door Onderlinge Samenwerking Komt Overwinning Moorslede 1964-2009. Doskom speelde zijn eerste officiële wedstrijd op 26 september 1964. De eerste voorzitter was wijlen Albert Pinet, secretaris was Marc Vanryckeghem.

In 1965 werd tevens gestart met een damesploeg, die echter in 1974 reeds werd opgedoekt. Ondertussen waren de heren gepromoveerd naar 2de proviunciale, en speelden in die reeks tot 1975.

Een hoogtepunt was 1980 toen Doskom kon aantreden in 1st provinciale. Daarna werd het enkele seizoenen hoger-lager (1ste, 2de en 3de provinciale). Dit trok zich door in de jaren 90 maar in 2000 werd toch de stap gezet naar de landelijke reeksen. Het werd echter onmiddellijk een retour-ticket.
In 2004 kende Doskom zijn voorlopig hoogtepunt door op schitterende wijze kampioen te spelen in 1ste provinciale en dit met een hechte vriendengroep. Toen het jaar daarop in tweede divisie bleek dat het vooropgestelde behoud iets te laag gegrepen zou zijn, werd de lat, onder impuls van trainer Xavier Melssens, iets hoger gelegd. Resultaat: als tweede, gestrand op 1 punt van de titel, promoveerde Doskom opnieuw. Het werd opnieuw een retourtje. Anno 2009 speelt Doskom opnieuw in 1ste divisie nadat in het seizoen 2008-2009 de titel werd veroverd en bovendien de Westvlaamse beker werd gewonnen.

Het bestuur van Doskom blijft niet op zijn lauweren rusten. De geboorte van een tweede herenploeg was een feit. Een dosis ervaring van enkele oudgedieden gecombineerd met het brute geweld van de jongste Doskomgeneratie zorgt voor een ploeg die zijn mannetje wel zal staan in 2de provinciale.
Ook de jeugd komt bij Doskom volop aan zijn trekken. Momenteel beschikt de club over één C en twee D-jeugd ploegen die de toekomst van Doskom zouden moeten verzekeren.

Doskom: een verhaal van een sportvereniging met ups en downs, met sportieve inzet, met competitiegeest in groepsverband, maar vooral met veel leute en plezier.